Glacier Perito Moreno

23 – 25/05 El Calafate – Glacier Perito Moreno.

English first.
After all the rush of the city, i went to the nature in the South of Argentina. For me is it sure i like this a bit more instead of big city. Here you can find some peace and rest all surrounded by what the nature gives. You land in the middle of a dessert, only an airport, a river and dry fields. From there it is a 20min drive to enter El Calafete, a nice and sweet city. I still could book a mine trek on the glacier the next day.
In the morning pick up and by bus up to the National park. This piece of nature is wonderful a forest, a lake and between the mountains ice up to 60m out of the water and 160 under. Increadible, really increadible! The size of the glaciers remains the same what is good bc all the ice in the north or south loosing there size.
The sound of ice the falls in the lake, sorry i can’t explain it but it is great.
After walk around it and lunch in front of it was it time to do a mini trek on the glacier. ?? glaciers change maybe not daily but weekly, so thx to our guide we all had a nice experience.
Up to the next experience Iguazu Waterfalls.
Na een hele periode de drukte van steden te hebben gehad is het even tijd om de natuur te verkennen. Een natuurfenomeen dat echt waar onvoorstelbaar is, Perito Moreno Glacier. De glaciers die ik al gezien heb in de skioorden zijn echt niet te vergelijken.
Maar eerst even de omgeving omschrijven. Ik landde in El Calafate airport, een lucht haven in het midden van de desert naast een meer,rivier. Voor de rest was er echt niets. Deze luchthaven zal geen klachten krijgen van geluidsoverlast, lol. Een shuttle bracht me naar het hotel, wat zo’n 20 min nam om in El Calafate stad te komen. Plots een stad in de middle of the desert. Maar het is een leuke stadje, met een warme omgeving in deze koude temperaturen. In mijn hotel aangekomen kon ik nog een booking doen voor de volgende dag naar de glacier te gaan. Het wordt een mini trek, voor de hele dag weg en om 8u halen ze me op. Even een saunake doen en dan genieten van een goede nachtrust.

Smorgens een goed ontbijt, lunchpakket en klaar was ik. Een vrouwelijke gids kwam me ophalen met buschauffeur pito ofzo iets. Mooi de zon zien opkomen over het niemandsland. En dan het park binnen te rijden om na enkele minuten een ijsblok te zien die 60m boven het meer uitsteek en 160m eronder maar da kon ik niet zien. Enkele aangelegde balcons doen en de natuur aanschouwen. Je moet u inbeelden een woud vol met kleuren door de herfst en dan ertussen een ijsblok. Onbeschrijfelijk en mijn ogen konden er geen genoeg van krijgen. Plots een geluid, weet niet echt te omschrijven maar een ijsblok valt. Zalig echt waar zalig. De zon begint meer en meer over het ijs op te komen en we moeten ons klaar maken om met de boot naar de glacier te gaan, waar we mogen lunchen met zicht op meer glacier en woud. 1 met de natuur! Volgende is een wandeling op de glacier, weer een ervaring die niet te omschrijven is, en nooit dezelfde zal zijn. De glacier beweegt en veranderd dus niet dagelijks maar wekelijks.
Ik denk dat ik hier op een goed moment ben, zon blauwe lucht en veel minder volk want we zitten buiten het hoogseizoen. Door de zon voelt het hier ook niet echt super koud aan. De kou van Colonia was anders, vochtiger. Deze is aangenaam en voelt gezond aan.

Blij terug in het hotel ben ik opzoek gegaan naar mijn eerste Argentijnse steak, kan zeggen dat was een lekker een groot stuk.

Op naar de watervallen in Iguazu. ??

4 thoughts on “Glacier Perito Moreno

Leave a Reply