Forgot to Blog ??! Bolivia

Hola!
Yeah i am still alive and enjoying my trip! So after a extra night in Salta, I decided to flight to La Paz and enjoy the city a bit longer. Because of all the days that past i didn´t know what day it was and saw that i forgot to book my stay for the first night in La Paz, but i met 2 girls from Canada and join them to an hostel. Because of changing plans i couldn´t stay at my couchsurfing host place but he want to show me a bit of the city and he picked me up. We went for a lunch and then we catch his surfer. Val, from France was a bit sick but he joined me for this day, i was happy with this bc i didn´t know where i was in La Paz. After a lot of walk we had diner and went to our stays.The next day i had to plan my trip to Copacabana so i walked a bit in La Paz and enjoyed the traffic. Everthing was stucked and everbody was using their claxon, funny to see. La Paz is a city with a lot of diversity in everthing. buildings, culture, weather, altitudes, enz. I like the city but i think i can’t live here it is tooooooo busy.
The next day i had to wake up early to catch the bus to Copocabana. After a Nice drive on broken roads i arrived in copocabana. And i decide to go direct to the island Ilsa del Sol. The boat took like 2h before we arrived on a island were rest peace and a lot of stairs are. With my backpack i start the climb and it was hard but i had to find a hostel. Almost on the top i found one. Installing me and make me ready to go watching the sunset. Amazing around you water and after the water mountains with snow. And the sun between all this. I love this place! Also in the morning i woke up early to see the sunset. Water was still and the sun looks so nice. After all this beauty i went back down to catch the boat. And people told me more About machu pichhu. The thing is i had to change plans, because i need to be much earlier in Cusco. So i did and booked a bus to Puno and direct to Cusco.
So up to Peru!

Voor degene die dachten dat ik verdwenen was sorry maar even niet de tijd en zin om veel te bloggen ik ga een inhaal beweging doen en nu al Bolivia vertellen.
Na mijn extra nacht in Salta moest ik mijn planning wat aanpassen en zien wat ik kon doen. Uiteindelijk is het een vlucht richting La Paz geworden, zo kon ik daar iets langer blijven. Een ding wist ik niet meer en dat was welke dag we waren, hierdoor heb ik een verblijf vergeten te boeken voor mijn eerste nacht in La Paz. Op mijn vliegtuig zaten 2 meisjes van Canada en zij hadden een hostel en ik mocht met hun meegaan. Van de luchthaven naar het hostel passeerden we een super mooi zicht. La Paz ligt tussen bergen en dus als je daar boven staat en het is donker is het echt mooi. Het hostel was super en de mensen daar waren vriendelijk en grappig. Na een goede nacht alles inpakken en naar mijn ander verblijf. Ik ging in La Paz normaal bij een Couchsurfer slapen maar door verandering van planning lukte dat niet voor hem. Maar hij wou me wel wat van de stad laten zien en samen iets eten. Dus hij pikte mij op en we gingen voor een lunch. Erna pikte hij de CS op die bij hem verbleef en dropte ons af. Val was van Frankrijk en was een beetje ziek. Maar ik was blij dat hij met mij mee ging want hij kon Spaans hahah. En ik wist totaal niet waar ik was. Na een dagje optrekken samen gaan eten en naar ons verblijf gegaan. De volgende dag ben ik het nu al beter bekende La Paz zelf gaan doorkruisen. Veel verkeer en opstoppingen door demonstraties en dergelijke geven een heel drukke stad maar grappige taferelen. Ik moest vandaag ook mijn trip naar copocabana vastleggen. Dus enkele reisagentschappen aflopen en tijdens mij lunch veel info gekregen van de tafel naast mij. Ik kan zeggen van La Paz dat het een stad is met veel verschillen op alle vlakken. Leuk maar zeker geen stad voor mij om in te wonen, ookal heeft het zijn mooie regio’s. De volgende dag moest ik vroeg eruit om de bus te nemen richting Copocabana, over een niet al te beste weg. Eindelijk daar aangekomen en goed ingepakt want in La Paz de stad op 4000m waar het smorgens heel koud is tot de zon er doorkomt. En de zon was er in Copocabana en ik zweet me kapot. Even een ticket kopen om naar isla del sol te gaan. Is een eiland waar je rust en veel trappen kan terug vinden, ?. Na 2 u op de boot kom ik aan. Nu een verblijf zoeken? Ik begin maar aan de hele reeks trappen met om rug en buik een rugzak. Het kostte me moeite maar heel fier ben ik aan een hostel geraakt dat zich bijna aan de top bevond. Ik had niet echt veel tijd meer om de zonsondergang mee te maken. Dus snel alles nemen en nog verder klimmen met wat gehijg erbij. Ik zit hier ook nog steeds op 3500m wat je uithouding soms wel op de proef stelt.
Ik ben aan een uitzichtpunt gekomen en ontmoet daar enkel zotte mensen hahah, dus was lachen met zotte foto’s als gevolg. Maar toch even de tijd nemen om een super mooie zonsondergang mee te maken. Het Titicaca lake, bergen met of zonder sneeuw, rust en de zon met en in super mooie kleuren. Awel ik was al vergeten hoeveel trappen ik had moeten doen voor dit! 1 woord , prachtig!
En nu terug in de donkere hahah, ik had een lamp bij! De volgende dag wou ik natuurlijk de opkomende zon ook niet missen, dus 6u00 uit bed en de lucht zien veranderen. Alles horen wakker worden, het meer dat er vlak bijligt een berg met sneeuw waarachter de zon langzaam te voorschijn komt. Weeral onbeschrijfelijk hahah.
Eens de zon daar was was het warmer buiten dan in mijn kamer dus geniete ik van de warmte buiten. Met de mensen van in mij hostel wat gepraat en het ook over Machu Picchu gehad. Ze wisten mij te vertellen dat ik meer tijd nodig had daar en we maakten te berekening en het beste was vandaag nog naar Puno gaan en dan ‘s nachts naar Cusco. Zo ben ik daar meer relaxed en het is daar mooi. Dus ging samen met hun terug met de boot naar copocabana, om daar de bus te nemen. Op weg naar Puno, mijn verblijf in Bolivia is dus maar een kort verblijf geworden, een reden om terug te komen hahah.

Btw Puno ligt in Peru, dus op naar de volgende blog over Peru!

One thought on “Forgot to Blog ??! Bolivia

Leave a Reply